Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

CDA: ‘Laat Zwolle subsidie voor Statenzaal aan haar neus voorbij gaan?’

Zwolle – De gemeente Zwolle is voor de Statenzaal in de Diezerstraat op zoek naar een nieuwe huurder. Toen op 17 december de randvoorwaarden voor de nieuwe invulling in de gemeenteraad werden besproken werd de raad, door inspreker Hugh Neil, gewezen op subsidiemogelijkheden vanuit het Rijk.

De heer Neil noemde daarbij zeven subsidiemogelijkheden die klaarblijkelijk niet door de gemeente Zwolle zijn benut. Het zou gaan om een bedrag van 325 miljoen euro, een subsidiepotje van het Rijk dat gefaseerd beschikbaar kan stellen voor erfgoed, waarbij met name wordt gedacht aan cultuur en de ontwikkeling van historisch-democratisch bewustzijn.

“Tot nu toe heeft het college van burgemeester en wethouders nog niet gereageerd op de opmerkingen van heer Neil.”, zo stelt Leo Elfers van het CDA.  De partij wil nu dat het college onderzoek gaat doen naar de door Neil genoemde subsidiemogelijkheden.

Mocht het zo zijn dat het college de extra subsidiemogelijkheden kan benutten dan wil het CDA ook weten of dat van invloed is op de invulling van de Statenzaal.

Gerelateerde artikelen

Back to top button