KabelkrantNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwollePolitiek & Opinie

‘Carnivoor geef het door’ bij gemeente Zwolle

Zwolle – Vanaf 1 januari 2023 voert de gemeente standaard vegetarische hapjes in tijdens hun borrels, lunches en recepties. Dat blijkt uit de behandeling van een motie van de Partij van de Dieren door wethouder Paul Guldemond.

Onder het motto ‘Carnivoor geef het door’ maakt men de hapjes standaard vegetarisch, maar blijft er de keuzevrijheid. Degenen immers die vlees willen, kunnen dat van te voren doorgeven. Het betekent dat het aanbod hetzelfde blijft, alleen de sociale norm veranderd. De cateraar werkt er graag aan mee, maar kaas, eieren en zuivel blijven zij wel aanbieden.

Vleesvervangers

De wethouder is samen met de partij van oordeel dat vlees een van de meest milieubelastende onderdelen van ons voedselpakket is. Een meer plantaardig voedingspatroon kan onder andere bijdragen aan het behalen van klimaatdoelen en de ecologische voetprint verkleinen. Door deze wijziging in te zetten, levert de gemeente ook een kleine bijdrage om deze klimaatdoelen te verbeteren. Tevens worden er meer mensen bewust van. In de praktijk betekent dit dat de vleeskroket wordt vervangen door bijvoorbeeld een oesterzwamkroket, het saucijzenbroodje door bijvoorbeeld een notenbroodje en zo zijn er meer voorbeelden te noemen.

 

Bron
Zwolle.nl

Gerelateerde artikelen

Back to top button