Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Carnavalsvereniging d’Oelewappers 55 jaar, nu hebben we de poppen aan het dansen!

Zwolle – Zaterdag 23 november heeft jubilerende Carnavalsvereniging d’Oelewappers haar jubileumhoogheden gepresenteerd in Wijkcentrum De Weijenbelt. Voor het eerst in de geschiedenis van de op één na oudste Carnavalsvereniging van Sassendonk (Zwolle) een Prinsenpaar.

Om 20:11 uur heeft de voorzitter de avond geopend met alle aanwezige (hof)leden. Nadat er verschillende Carnavalsverenigingen acte de préséance hadden gegeven, en Prins daantje en zijn adjudanten A en B op verschillende manieren werden bedankt voor hun inzet voor d’Oelewappers en waren ontdaan van hun versierselen was het voor de abdicatiecommissie tijd om hen op ludieke wijze te abdiceren.

De stemming kwam er al goed in mede door hofkapel Pardoes en de DJ Hanno. Om 23:00 uur ging het gordijn open en was het tijd voor het Grootvorstendom om de jubileumhoogheid van het 55ste seizoen voor te stellen aan de Raad van Elf , leden en alle andere aanwezigen van Sassendonk en daarbuiten. Het licht achter het doek werd ontstoken en daar zagen we schimmen van de nieuwe Hoogheid!? Nee! Nadat er werd afgeteld naar 23:11 uur kondigde de Preses, de voorzitter van het Grootvorstendom, en ceremoniemeester het Prinsenpaar en adjudanten aan. Zij kwamen op toepasselijke muziek binnen onder begeleiding van het Grootvorstendom en door de haag van (hof)leden en aanwezige Carnavalsverenigingen.

Prinsenpaar Prins André en Prinses Femmy gaan deze jubilerende Carnavalsvereniging voor met hun adjudanten M&M. In het “gewone” leven kent u ze misschien beter als André en Femmy Eikenaar. Hun adjudanten zijn hun trotse dochters Mariëlle Supér en Melanie Schakelaar.

“Met Prins André en Prinses Femmy aan de zwier, hebben wij dit carnaval veel plezier!”

Om 23:33 uur heeft de voorzitter samen met onze nieuwe Hoogheden het startschot gegeven voor de ticketverkoop voor het jubileumfeest op zaterdag 18 januari 2020 met oa. Ronnie Ruysdael. Het bleef nog lang gezellig in Berkum, in Wijkcentrum De Weijenbelt, en kan de vereniging spreken van een geslaagd Prinsenbal en verheugd zich op het aanstaande jubileumfeest!

Voor meer informatie over het jubileumfeest en tickets: www.oelewappers.eu/55-jaar.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button