Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

“Carnavalsjubileum Eileuvers niet wenselijk in het Academiehuis”

Zwolle – De fractie van Swollwacht wil opheldering over uitspraak “Carnavalsjubileum Eileuvers niet wenselijk in het Academiehuis”.

Naar aanleiding van een column in de Swollenaer waarin te lezen is, dat de eventmanager het houden van een carnavalsfeest van de over een tijdje jubilerende Eileuvers, niet wenselijk acht , vanwege ‘het karakter van carnavalsfeesten’, stelt de fractie van Swollwacht schriftelijke vragen aan het College.

Vele Zwollenaren vieren jaarlijks carnaval. Een feest dat bij Zwolle hoort en dat hier al jarenlang gevierd wordt.
Het huidige academiehuis (voormalig Grote Kerk) en het Grote Kerkplein zijn stedelijke locaties die gebruikt worden voor grote evenementen waaronder Carnaval.

In een column in de Swollenaer van 25 november 2019 is te lezen, dat de eventmanager het houden van een carnavalsfeest van de over een tijdje jubilerende Eileuvers, niet wenselijk acht. Dit vanwege ‘het karakter van carnavalsfeesten’.”Het betreft hier een Zwolse vereniging die graag haar 66-jarig bestaan wil vieren met een prachtig feest, midden in de Zwolse binnenstad, in het academiehuis.

Gemeenschapsgeld

Het academiehuis is een locatie die met veel Zwols gemeenschapsgeld wordt gefinancierd en de fractie van Swollwacht is zeer onaangenaam getroffen door het uitsluiten van deze Zwolse, toonaangevende carnavalsvereniging. “, zo stelt Jeffrey Satoor de Rootas van Swollwacht.

Teleurstellend

Het carnavalsfeest is een traditie in Zwolle, waar vele Zwollenaren plezier aan beleven, en is een feest dat bij Zwolle en de Zwollenaren hoort. De uitspraak van de eventmanager ervaren wij als fractie van Swollwacht als zeer teleurstellend. Veel belangrijker is echter, hoe deze uitspraak ervaren wordt door de vereniging De Eileuvers en de betrokken Zwollenaren. Die ronduit worden uitgesloten van het vieren van een feest in het academiehuis.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button