112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

GRIP-1 situatie na gaslek en kleine brand in Zwolle, bewoners weer terug

Zwolle – Aan de Bosplaat in de wijk Aa-landen in Zwolle is maandagochtend een gaslek ontstaan door werkzaamheden van een onderhoudsbedrijf. Door een vonk brak er ook een kleine brand uit in de kruipruimte van het appartementencomplex. De brandweer schaalde op naar GRIP-1 en evacueerde zo’n 30 bewoners uit de omliggende appartementen.

De brand werd rond 10.40 uur ontdekt. De brandweer was met twee tankautospuiten en een hoogwerker ter plaatse. Ook kwam er een ambulance voor de zekerheid, maar er raakte niemand gewond.

Netbeheerder Enexis wist het lek te dichten en is bezig om de schade te herstellen. De brandweer controleerde alle woningen op gasconcentratie voordat de bewoners weer terug mochten.

Hoe en waar die vonk vandaan kwam, is ons nog een raadsel Jan Wittenberg, woordvoerder Veiligheidsrisico IJsselland

Woordvoerder Jan Wittenberg van de brandweer vertelt hoe het lek en de brand zijn ontstaan: “Er is ergens een vonk geweest en daardoor is er brand ontstaan op de gasleiding. Hoe en waar die vonk vandaan kwam, is ons nog een raadsel. Het kan ook zijn dat die vonk door de brandweer is veroorzaakt bij het dichten van het lek. Het vuur was vrij snel weer uit. Enexis heeft van buitenaf de afsluiter dichtgedraaid. ”

De brandweer heeft het incident overgedragen aan Enexis.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button