112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Carbidschieten mag toch doorgaan in Ittersumerpark

Zwolle – De carbidknallen mogen op oudejaarsdag toch gewoon klinken in het Ittersumerpark in Zwolle. Begin deze maand had het college van Burgemeester en Wethouders de nieuwe lijst met locaties gepubliceerd waar carbid geknald mocht worden. Het Ittersumerpark was echter, in tegenstelling tot voorgaande jaren, geen officiële carbidschietlocatie meer. Dit tot grote verontwaardiging van de beoefenaars van deze oudejaarstraditie en de omwonenden van het park.

Na vragen van de VVD heeft het college de locatie opnieuw beoordeeld en is tot de conclusie gekomen dat het park toch weer opgenomen wordt. De gemeente was in de veronderstelling dat het Ittersumerpark niet gebruikt werd de afgelopen twee jaar. Controleurs troffen tijdens hun ronde de afgelopen twee jaar geen carbidschieters aan op deze locatie. Ook bij de na controle bleek dat er op het veld geen carbidresten werden aangetroffen. Reden voor de gemeente om aan te nemen dat het veld niet gebruikt werd.

Keurige carbidschieters

Veiligheidseisen speelden voor deze locatie geen rol, daarom heeft het college het besluit nu teruggedraaid. En kan er weer als vanouds carbid worden geknald, en opgeruimd. Want het blijken nette carbidschieters die waarschijnlijk ook dit jaar geen sporen achter zullen laten.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button