112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Caravan niet te lang op openbare weg stallen

Carvans, campers en vouwwagens mogen in de gemeente Zwolle niet langer dan drie dagen op de openbare weg worden geparkeerd.

´In deze drie dagen heeft u de tijd om uw recreatievoertuig in te pakken en vertrekklaar te maken´ zo meldt de gemeente Zwolle in de digitale wijzer.

Belemmering zicht gevaar voor verkeer

Recreatievoertuigen kunnen het uitzicht belemmeren voor omwonenden. Bovendien kan het tot onveilige verkeerssituaties lijden. Bijvoorbeeld omdat het het zicht bij het oversteken kan belemmeren.

Boete

Iedereen die zijn recreatievoertuig langer dan drie dagen op de openbare weg laat staan riskeert een boete. Boetes voor foutief parkeren of hinderlijk parkeren bedragen tussen de € 90,- en € 140,-

Met de openbare weg wordt bedoeld de weg volgens de Wegenverkeerswet. Dit omvat, naast de rijweg, pleinen, stoepen, parkeerplaatsen, open plaatsen, plantsoenen, parken, speelweiden, passages en galerijen.

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button