Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Campagneteam ‘Rijden Zonder Invloed’ aan de slag Bruisweek

Zwolle – Al weet iedereen dat rijden onder invloed gevaarlijk is, nog steeds stappen er mensen achter het stuur na het drinken van een paar borrels, het roken van een joint of terwijl zij zware medicatie gebruiken. De campagne ‘Rijden Zonder Invloed’ heeft als doel om het rijden onder invloed van alcohol, drugs en medicijnen -en de gevolgen daarvan – sterk te verminderen. Tijdens de Bruisweek in Zwolle is het campagneteam op maandag en dinsdag aanwezig om bezoekers bewust te maken van de gevaren van alcohol- en drugsgebruik in het verkeer.

Op maandag 29 augustus en dinsdag 30 augustus kun je plaatsnemen in de 3D Tripping simulator. Je krijgt in een Virtual Reality- wereld met een Oculus Rift bril de kans om zelf virtueel te beleven wat het effect is van alcohol en drugs achter het stuur. Dat kan op maandag van 15.15 tot 20.30 uur bij de Informatiemarkt. Op dinsdag kun je tussen 10.30 en 14.30 uur bij de Brandweerkazerne in de simulator stappen.

Op dinsdag gaat het team tussen 19.30 en 23.00 uur ook de binnenstad van Zwolle in en gaan ze het gesprek aan met bezoekers. Ben je bestuurder, dan kun je vrijwillig een alcohol- en drugstest laten afnemen. Is die negatief? Dan ontvang je een beloning.

Zelf beleven en ervaren

Het team gaat voor de campagne de komende tijd op pad in Gelderland en Overijssel met activiteiten op locaties waar de doelgroepen zich bevinden, zoals middelbare scholen, festivals en evenementen, (rij)scholen en langs de weg bij politiecontroles. Alles wat ze doen draait vooral om het zelf beleven en ervaren. Zo is de kans het grootst dat iemand ook echt het gedrag verandert. Op www.rijdenzonderinvloed.nl is meer over de campagne te vinden.

ROV Oost –Nederland

De campagne is een initiatief van het ROV Oost-Nederland. Het ROV Oost-Nederland is in Gelderland en Overijssel dé partner voor verkeersveiligheid. Met hun kennis van verkeersveiligheid en van het gebied brengen ze de juiste partners bij elkaar en initiëren ze projecten. Ze richten zich daarbij op gedragsbeïnvloeding van de weggebruikers. De ambitie? Iedereen elke dag weer veilig thuis! Het ROV Oost-Nederland is een initiatief van de provincies Overijssel en Gelderland.

3D-Tripping-simulator
3D-Tripping-simulator

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Altijd direct op de hoogte van het spraakmakende en laatste nieuws uit Zwolle? Met het inschakelen van gratis website push notificaties mis je niets. Ja prima! Nee