Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapTV KortVoorpagina

Campagne ‘Stap uit je scherm’ maakt Meander scholieren bewust van Social Media gebruik

Zwolle – Het Meander College in Zwolle stond donderdag in het teken van de  campagne ‘Stap uit je scherm’.  Een project van een groep Windesheim studenten om jongeren bewust te maken van hun eigen social mediagebruik. De campagne wil de jongeren uitdagen om andere leuke activiteiten te ondernemen buiten hun scherm.  De dag was een  initiatief van Tactus Verslavingszorg in samenwerking met Hogeschool Windesheim.

Video

Bij het  het Meander College in de Aa-Landen waren een prijsvraag, een spel en andere activiteiten de inzet om leerlingen bewust te laten worden van hun eigen social mediagebruik. Met een campagneteam gingen de Windesheim studenten langs een aantal klassen om voorlichting te geven over social media en gaming en hoe je daar verstandig mee om kunt gaan.

Socialbesitas

Social media en gaming zijn onderwerpen waar middelbare scholieren veel mee te maken hebben. Hoewel social media en games veel leuke kanten kennen, schuilt er ook verslavingsgevaar in het gebruik ervan: veel jongeren lijden aan socialbesitas. Volgens Tactus Verslavingszorg en het campagneteam zijn jongeren zich nog te weinig bewust van de negatieve kanten van social media en games. ‘We willen de jongeren niet aanpraten dat ze verkeerd bezig zijn, maar vinden het wel belangrijk dat ze weten wáár ze mee bezig zijn als ze zich op social media begeven,’ aldus Ruth Petri, lid van het campagneteam.

Com2Me

Twaalf communicatiestudenten van Hogeschool Windesheim ontwikkelden in opdracht van Tactus Verslavingszorg, de campagne en projectweek ‘Stap uit je scherm’.  Zij deden dit als fictief communicatiebureau Com2Me. Met het ontwikkelen van deze campagne maakten de studenten kennis met crossmediale campagnes en leren ze om verschillende media in te zetten om hun boodschap over te brengen op de doelgroep. Zo verspreidt Com2Me posters om leerlingen te prikkelen en ontwikkelden ze ook een website die achtergrondinformatie over de campagne voor ouders bevat. Ouders, leerlingen en andere geïnteresseerden kunnen alles over de campagne ‘Stap uit je scherm’ vinden op www.stapuitjescherm.nl.

 

Stap uit je scherm

 

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button