112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Camerabeelden van katalysatordieven in Zwolle; meer dan 100.000 euro buit

Zwolle / Oldenzaal – Het AVRO TROS opsporingsprogramma ‘Opsporing Verzocht’ besteedde maandagavond aandacht aan een grote katalysatordiefstal bij een bedrijf in Zwolle. Het afgelopen jaar is het aantal diefstallen van katalysatoren spectaculair gestegen. De katalysatoren worden uit auto’s gestolen vanwege het edelmetaal dat erin verwerkt is, zoals palladium. De politie heeft beelden van katalysatordieven in Zwolle. De uitzending leverde 6 tips op voor de politie.

Recyclingbedrijven

Een groep van vijf dieven brak op 14 november 2020 in bij een recyclingbedrijf in auto-onderdelen, aan de Faradaystraat in Zwolle. Ze maakten er voor meer dan honderdduizend euro aan katalysatorgrondstoffen buit. Uiteindelijk vluchtten ze nadat ze een alarm lieten afgaan.

Herkent u de personen op de beelden en/of heeft u meer informatie over de daders of de dadergroep(en)? Geef het door aan de politie via het tipformulier of via de Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070, Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000 of het Team Nationale Inlichtingen (lokaal tarief): 088 – 661 77 34.

Positie op kaart bij benadering

Gerelateerde artikelen

Back to top button