Nieuws uit ZwolleVoorpagina

Café Bruut mag niet langer open zonder vergunning

Burgemeester Henk Jan Meijer licht het besluit toe

Zwolle –  Vrijdagavond opende Bar Bruut de deuren voor het publiek na een sluitingsperiode van 10 dagen. Dit echter zonder toestemming van de gemeente Zwolle. De gedoogconstructie die al sinds het begin van de overname van het café van kracht was voor de nieuwe eigenaar, werd deze week ingetrokken door de gemeente. Hierdoor is er geen vergunning en mag een horecagelegenheid niet open.

Omdat de gelegenheid vrijdagavond en nacht toch open is geweest, heeft de gemeente  Zwolle, zaterdag een handhavingsbesluit met de ondernemer gedeeld.  Dit is gedaan omdat vanuit  de wettelijke taak de gemeente verplicht is om stappen te zetten.  Wat er precies in het handhavingsbesluit staat is niet bekend.

Burgemeester Henk Jan Meijer licht het besluit toe: ‘We zijn ons zeer bewust dat de genomen maatregel impact heeft op de ondernemer, de medewerkers en het uitgaanspubliek van café Bruut. Laten we voorop stellen dat dit een ongewenste situatie is voor alle betrokkenen. Helaas was er afgelopen donderdag geen andere mogelijkheid dan te concluderen dat de vergunning nog niet verleend kan worden. Zonder vergunning kan het café niet langer open, zo’n bericht brengen we natuurlijk liever niet.

Vergunningaanvraag

In Zwolle staan we samen voor een bruisende binnenstad met volop levendige horecagelegenheden voor het uitgaanspubliek. Daar zet ieder zich op een eigen manier voor in. Als gemeente hebben we op dit gebied verschillende wettelijke taken en rollen. Eén van de taken is om vergunningen te verlenen aan cafés en restaurants. Bij een vergunningaanvraag kijken we zorgvuldig naar allerlei verschillende zaken, waaronder de brandveiligheid, voedselveiligheid, milieuregels en integriteit. Deze regels gelden voor alle horecaondernemers en zijn voor iedereen gelijk.

Bij een vergunningaanvraag kijken we zorgvuldig naar allerlei verschillende zaken, waaronder de brandveiligheid, voedselveiligheid, milieuregels en integriteit. Burgemeester Henk Jan Meijer

Verder onderzoek voor vergunning

De nieuwe eigenaar van café Bruut heeft nog geen vergunning. De afgelopen tijd hebben we er alles aan gedaan om de vergunning aan de nieuwe eigenaar te verlenen zodat het café met vergunning open kan. Helaas hebben we moeten concluderen dat we op basis van de informatie toch nog geen groen licht kunnen geven. In deze situatie moeten we verder onderzoek verrichten om te kijken of we de vergunning alsnog kunnen verlenen. Gedurende dit onderzoek mag café Bruut volgens de Drank- en Horecawet niet open. Dit is dus geen gevolg van de aangetroffen granaat op 10 oktober. De vergunningsaanvraag en het politieonderzoek zijn twee verschillende processen.

Ook moet de gemeente toezicht houden op de regels en deze handhaven, dit doen we zorgvuldig en volgens de richtlijnen. Hierin zijn er verschillende mogelijkheden en stappen. Deze regels gelden wederom voor alle horecaondernemers.

Vanuit onze wettelijke taak zijn we verplicht om stappen te zetten. Vandaag is er daarom een handhavingsbesluit met de ondernemer gedeeld’, aldus Meijer.

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button