Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

‘Buurtzorg neemt driekwart van TSN Thuiszorg over’

Zwolle – ‘Thuiszorgorganisatie Buurtzorg Nederland wil ongeveer 75 procent van TSN Thuiszorg overnemen’. Dat laat de stichting weten in het voorstel, dat maandag aan gemeenten is verzonden. Buurtzorg zou met gemeenten in zee willen gaan die minimaal 21 euro per uur betalen voor huishoudelijke ondersteuning.

TSN Thuiszorg verkeert in surseance van betaling. De bewindvoerders zijn al enige tijd met Buurtzorg in gesprek over een overname. Het door Buurtzorg gedane voorstel zou alleen gelden voor gemeenten die, in de ogen van Buurtzorg, voldoende betalen voor de zorg die ze afnemen. Er is hierbij een bedrag genoemd van 21 euro per uur voor huishoudelijke ondersteuning.

Het is nog niet bekend of de gemeente Zwolle het voorstel van Buurtzorg Nederland heeft gekregen. Wel weet woordvoerder Bonnie van der Meer van de gemeente Zwolle te vertellen dat ze twee tarieven kennen voor de hulp in de huishouding. Namelijk 21 en 22 euro.’ Meer dan het bedrag dat Buurtzorg minimaal voor ogen heeft.

De thuiszorgorganisatie Buurtzorg werkt al enige jaren in Zwolle. Inmiddels zijn er 7 Buurtzorg teams verdeeld over de stad.

Gerelateerde artikelen

Back to top button