Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Buurtkamer bij Gerenlanden verzorgt activiteiten omtrent de week tegen eenzaamheid

Zwolle – Het is de week tegen de eenzaamheid. Wethouder Dogger: “We proberen met het onderwerp juist mensen in de spotlight te zetten. Eenzaamheid is iets wat zowel jongeren als ouderen treft. Mensen hebben behoefte aan een gesprek of om even naar de winkel te gaan. Daarom zijn deze buurtkamers belangrijk. Dat zij even de aandacht krijgen die ieder mens verdient.”

“Eenzaamheid komt meer voor dan we denken. We proberen bijvoorbeeld met vitale thuis mensen te informeren dat dit soort mogelijkheden er zijn.” Wethouder W. Dogger

 

 

 

 

 

 

 

 

Om eenzaamheid in Zwolle te bestrijden, werkt de gemeente samen met instellingen en initiatiefnemers die hier verandering in willen brengen. “Er zijn diverse activiteiten en thema’s, maar ook sportieve activiteiten. Mensen weten dat niet. Het is de taak van gemeente Zwolle om te zorgen dat mensen dat wel komen te weten.”

“Wij vragen extra aandacht voor eenzaamheid bij elke doelgroep die dit meemaakt. Ons huidige aanbod zijn uitgebreide activiteiten. We zijn vandaag in de buurtkamer bij Gerenlanden. Normaal kunnen mensen van tien tot twaalf uur langskomen voor een kopje koffie en een spelletje. Dat hebben we vandaag uitgebreid met een lunch en ANNO is langsgekomen met de Verhalenbus”, vertelt een medewerker van zorgorganisatie WijZ Welzijn.

Gerelateerde artikelen

Back to top button