BouwNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Buurthuis SVI officieel geopend

Foto's © Peter Denekamp

Zwolle – Vrijdagmiddag is het clubhuis van voetbalvereniging v.v. SVI in Zwolle Zuid officieel getransformeerd tot een buurthuis. In het bijzijn van zo’n 150 genodigden zorgde wethouder René de Heer voor een ludieke aftrap: hij paste de speciaal daarvoor ontworpen SVI-bal naar Doomijn-manager Elly van Holland.

Het nieuwe buurthuis heeft een volledig nieuw interieur. Afgelopen maanden is door vele vrijwilligers keihard gewerkt met als resultaat een nieuw meubilair, een historische fotowand, bar, de met unieke SVI-items gedecoreerde bestuurskamer, SVI shirts aan de wand en het logo dat je overal terug ziet. SVI voorzitter Harro Velthuis laat weten dat het nog niet helemaal af is: “Er komt een nieuw hekwerk bij de entree en in januari wordt een lift geïnstalleerd.”

Buurthuis SVI Foto’s © Peter Denekamp

Sport-BSO

Kinderopvangorganisatie Doomijn is de eerste partner die met een Sport-BSO een vaste plek heeft gekregen binnen het buurthuis. Elly van Holland van Domijn: “SVI en Doomijn zijn erg blij met deze samenwerking. Er kwam zelfs een nieuwe slogan: SVI is Samen Voor Iedereen!”

Gevaarlijke oversteek IJsselcentraleweg

Toch wil voorzitter Harro Velthuis nog wel een kanttekening plaatsen over de gevaarlijke oversteek voor de ingang van het parkeerterrein van SVI. Iedereen die naar SVI wil, ook kinderen, invaliden en ouderen moeten de drukke IJsselcentraleweg oversteken. “Het is een gevaarlijke oversteek. Het buurthuis is behalve clubhuis SVI ook een kinderopvang en een plek voor activiteiten van ouderen en mensen met beperkingen.” Hij hoopt dan ook dat de gemeente iets doet en niet wacht tot het eerst fout gaat.”

Overlijden vrijwilligster

De officiële opening werd afgesloten met een borrel en hapjes. Na deze plechtigheid was een feestavond gepland voor alle leden en buurtbewoners. Echter, wegens het overlijden van de trouwe vrijwilligster Ebelien van der Streek heeft het bestuur er voor gekozen de feestavond uit te stellen tot in het voorjaar van 2019. Voor vele aanwezigen was de opening van het buurthuis dan ook een dubbel gevoel.  ’s Ochtends was de uitvaartplechtigheid waarbij nog een laatste rondje over het sportpark werd gemaakt met een erehaag van SVI leden. ’s Middags werd het buurthuis geopend.

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button