Nieuws in 60 secondenNieuws uit ZwolleTV KortVoorpagina

Bussluis gaat verkeer vanuit Assendorp naar Stationsweg blokkeren

Zwolle – De gemeente Zwolle komt met een aanvullende verkeersmaatregel om sluipverkeer tegen te gaan vanwege de afsluiting van de Willemskade. Vanaf woensdag wordt de Stationsweg afgesloten voor autoverkeer komende vanuit de richting Assendorp. Net voor de rotonde staat al sinds vorige week een slagboom. Deze ‘bussluis’ gaat vanaf woensdag dicht. Enkel bussen en taxi’s zullen straks nog via deze Stationsweg de stad in kunnen.

Drie opties om aan de andere kant te komen. Optie 3, sluiproute wordt nu ook afgesloten

Sinds vorige week dinsdag is de Willemskade afgesloten en is de weg voor het station (Westerlaan en Oosterlaan) eenrichtingsverkeer geworden. Verkeer vanuit Assendorp dat richting de MediaMarkt wou had drie opties.

 

Bussluis kaart
De pin met de auto in de roze cirkel geeft de plaats aan waar de bussluis woensdag actief wordt.

Optie 1; via de Van Karnebeektunnel en de snelweg bij afslag Midden er weer af.

Optie 2; keren en via de Deventerstraatweg (de Boni), de Hortensiastraat en het Wezenlandenpark en dan een rondje bovenlangs via de Hedon.

Optie 3; doorrijden tot de rotonde voor het station, naar rechts de Stationsweg op, dan langs de nieuwe Stadkamer en dan bij het oude politiebureau de binnenkant van de stadsgracht volgen naar de Media Markt.

Optie 3 leverde veel sluipverkeer op. Daarom wordt de Stationsweg voor verkeer komende vanuit de richting Assendorp afgesloten. Alleen optie 1 en 2 blijven over.

Gerelateerde artikelen

Geef een antwoord

Back to top button