Kunst & CultuurNieuws uit ZwolleVoorpagina

Busmaatschappij Firma Schutte moet eerbetoon krijgen bij nieuw busstation

Video archief RTV Focus Zwolle: Interview met Hans Schutte, Oud-Directeur van Schutte busbedrijf, tijdens een historische rit in een DAF standaard stadsbus  29 oktober 2016


Zwolle –  De Zwollenaren van  40 jaar of ouder kunnen zich het vast nog herinneren: de stadsbussen van de Firma Schutte. Ze domineerden bijna een halve eeuw het Zwolse straatbeeld.  Nu er in Zwolle een nieuw busstation komt vinden VVD Zwolle en Swollwacht dat een blijvende herinnering aan de firma Schutte op zijn plaats is.

Daarom dienen  de partijen aanstaande maandag een motie in bij het college om te onderzoeken of het mogelijk is de naam Schutte te verbinden aan een locatie op het nieuwe busstation.  Het idee hiervoor is afkomstig van Sherwin Schutte, nazaat van de firma Schutte, die onlangs de gemeenteraad over dit onderwerp toesprak.

Een busse van Schutte en lopen dat dutte!

Hans Schutte, Oud-Directeur van de Firma Schutte

De firma Schutte was één van de laatste particuliere stadsbusvervoerders van Nederland.  De busvervoerder die altijd reed met stadsbussen van het merk Volvo heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan  het stadsvervoer in Zwolle. In de beginjaren werden de  lijn 1  en 2 naar het centrum, de binnenring en de vooroorlogse wijken geëxploiteerd. Later kwamen daar ook de lijnen 3 Meppelerstraatweg en  4 Holtenbroek bij. Naast de stadsbussen organiseerde het bedrijf ook busreizen met touringcars.  In 1982 verkocht Hans Schutte, zoon van oprichter Herman Schutte, het bus- en touringcarbedrijf na een exploitatie van bijna een halve eeuw.

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button