CoronavirusNieuws uit ZwolleVervoerVoorpagina

Buschauffeurs Zwolle hebben nog de meeste klandizie van Isala

Zwolle – De mensen in de vitale beroepen staan deze dagen hun mannetje. Terwijl half Nederland thuis werkt draaien zijn hun diensten. We spraken vandaag met de buschauffeurs op een uitgestorven busstation in Zwolle.

“Het is heel rustig momenteel,” vertelt een buschauffeur op de lijn naar Holtenbroek. “We vervoeren nog mensen die naar het ziekenhuis gaan en mensen die daar werken maar ook wat kantoorpersoneel of mensen die ergens moeten zijn. ” Een andere chauffeur, een eindje verderop het perron, had vandaag nog een ‘internationale’ rit: “Toevallig had ik vanochtend mensen in de bus die terugkwamen van Curaçao. Die hebben dan na de trein nog een ritje naar huis nodig. Voor dat soort mensen en voor het ziekenhuis doe je het dan nog, he!”

Met de lege bussen en af en toe een klant is het toch nog lastig om op tijd te rijden. Want ook bij de bushaltes staat bijna niemand meer te wachten op een ritje. “Je moet toch wel heel rustig aan doen anders loop je voor op je schema. ” besluit de chauffeur die de dagen toch wel wat lang vindt duren op deze manier.

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button