Nieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Burgervader of bestuurder, dorp of wereldstad! Wat voor soort burgemeester wil Zwolle?

Via website en antwoordkaarten meedenken over profiel

Zwolle – De zoektocht naar een opvolger voor Henk Jan Meijer is vrijdagmiddag officieel van start gegaan in de Stadkamer aan de Zeven Alleetjes. Gerdien Rots, voorzitter van de vertrouwenscommissie, en Jozua van der Wal, voorzitter van de Jongerenraad deden dat door de ambtsketting van de burgemeester om een replica van de Peperbus te hangen.

Vervolgens vulde Jozua als eerste inwoner van Zwolle de korte vragenlijst in op zwolle.nl/mijnburgemeester.  Met deze vragenlijst kunnen Zwollenaren meedenken over wat voor soort man of vrouw de nieuwe burgemeester moet zijn.

Behalve op die site kunnen alle inwoners ook terecht bij alle locaties van Stadkamer (Bibliotheek) en bij het Stadskantoor. De uitkomsten van de vragenlijst worden gebruikt bij het maken van de profielschets. Iedereen heeft tot en met 27 januari de gelegenheid om de vragenlijst in te vullen.

Interview met Gerdien Rots over de start van de zoektocht naar een opvolger van Henk Jan Meijer

Profielschets

De ingevulde gegevens worden verwerkt in de profielschets die de vertrouwenscommissie – waarin naast Gerdien Rots alle andere fractievoorzitters van de gemeenteraad zitten – gaat opstellen. De schets wordt in maart door de gemeenteraad besproken en vastgesteld en daarna wordt de vacature opengesteld. Vervolgens worden kandidaten geselecteerd en worden met hen gesprekken gevoerd. De vertrouwenscommissie, die namens de gemeenteraad de regie heeft over de benoeming van de nieuwe burgemeester, brengt daarna een advies uit aan de gemeenteraad. De gemeenteraad stelt de aanbeveling voor de beste kandidaat op en geeft dit door aan de Commissaris van de Koning (CdK).

Links Jozua van der Wal van de Jongerenraad, rechts Gerdien Rots, voorzitter van de vertrouwenscommissie nieuwe burgemeester © Peter Denekamp

Jozua van der Wal – voorzitter van de jongerenraad mocht als eerste inwoner van Zwolle de vragenlijst invullen. 

Meer informatie

Meer informatie over de zoektocht naar en de benoeming van de nieuwe burgemeester is te vinden op zwolle.nl/mijnburgemeester. Hier staat ook de online vragenlijst waarmee Zwollenaren mee kunnen denken over wat voor man of vrouw de nieuwe burgemeester moet zijn.

Meepraten op de sociale media kan via #mijnburgemeester

vragenlijst mijnburgemeester

Gerelateerde artikelen

Back to top button