KabelkrantNieuws uit ZwolleVoorpagina

Burgerbeweging Zwolle gaat iedere maandagavond voor het gemeentehuis protesteren voor vrijheid

Zwolle – Burgerbeweging Zwolle gaat iedere maandagavond voor het gemeentehuis protesteren voor vrijheid. Burgerbeweging Zwolle is voor vrijheid. Vrijheid om te bepalen waar je wel en niet naartoe gaat. Vrijheid om een keuze te maken of je medicijnen wel of niet wilt nemen. Vrijheid om niet beperkt te worden om je sportschool te bezoeken. De keuze om alleen met een ‘prikje’ een restaurant te kunnen bezoeken is geen vrijheid. Burgerbeweging Zwolle is voor solidariteit en een CTB vrije samenleving.

Bewegingen in Zwolle

In Zwolle e.o. zijn diverse bewegingen actief die voor een vrije keuze zijn. Ook Burgerbeweging Zwolle is op deze wijze ontstaan. Het is een netwerkorganisatie waar tientallen mensen werken aan de doelstelling dat inwoners van de stad Zwolle, de regio, de provincie en het land een vrije keuze behouden.

Wekelijks protest

van de projectgroepen organiseert een wekelijkse demonstratie op het Kerkplein en voor het gemeentehuis. Afgelopen maandag 31 januari was de eerste stille demonstratie. Ca. 20 mensen hebben 30 minuten een stilte protest gehouden op het plein. De tweede stilte demonstratie is gepland op 6 februari en zal daarna wekelijks plaatsvinden. Voor de actuele situatie kan je kijken op de website.

Deelnemers verzamelen bij de Sassenpoort en vertrekken vandaar om 19.10 naar het Kerkplein.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren