CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Burgemeesters IJsselland bijeen over corona

Zwolle – De burgemeesters in IJsselland zijn samen met GGD IJsselland naar aanleiding van de extra corona maatregelen vanochtend bijeen gekomen. Tijdens dit overleg hebben ze doorgepraat over de specifieke stand van zaken in IJsselland en de gevolgen van de maatregelen voor onze regio.

De Rijksoverheid heeft nu ingegrepen met extra maatregelen vanwege de snel oplopende besmettingen. Rianne van den Berg, directeur GGD IJsselland, gaf een toelichting op de oplopende cijfers die we helaas ook in IJsselland terug zien.

Peter Snijders, voorzitter Veiligheidsregio IJsselland: “We begrijpen waarom de Rijksoverheid moet ingrijpen, maar realiseren ons ook dat dit een enorm effect heeft voor velen in onze regio. Allereerst natuurlijk voor de horeca en dansgelegenheden, die wederom getroffen worden door de maatregelen. Maar ook het effect op de geplande evenementen is groot. Wij zullen ons dan ook hard maken om landelijk aandacht te vragen voor compensatie van de financiële consequenties voor de horeca en evenementenorganisatoren. Evenementen worden bijvoorbeeld veelal door vrijwilligers georganiseerd die door deze plotselinge maatregelen geconfronteerd worden met te grote financiële consequenties. De huidige cijfers laten des te meer nu weer zien hoe belangrijk het is dat zoveel mogelijk mensen zich laten vaccineren.“

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button