LevensbeschouwingNieuws uit ZwollePolitiek & OpinieVoorpagina

Burgemeester Zwolle schrijft mee met Amnesty Schrijfmarathon in de Broeren

Zwolle – Op de Dag van de Mensenrechten, wordt ook in Zwolle de jaarlijkse schrijfmarathon van Amnesty georganiseerd. De schrijfmarathon werd vanochtend door Burgemeester Henk Jan Meijer geopend in Waanders in de Broeren. In brieven vragen schrijvers om vrijlating van gewetensgevangenen en om berechting van daders van mensenrechtenschendingen en om terugdringing van de doodstraf, marteling en discriminatie. Rond 14.45 vanmiddag was de tussenstand: 250 brieven en 150 kaarten!

Overigens klimmen over de hele wereld vandaag mensen in de pen. In Nederland zijn schrijfacties op ruim 300 plekken, waaronder dus in Zwolle. Naast de burgemeester deden ook wethouder Filip van As en diverse andere bekende Zwollenaren mee, zoals Maartje Rijntjes Jonge Dichter des Vaderlands en Nachtburgemeester Jeroen van Doornik.

Iedereen die een bijdrage wil leveren aan de Schrijfmarathon kan nog tot 24.00 uur middernacht terecht bij Waanders In de Broeren. Daar kunnen deelnemers aan de hand van voorbeeldteksten een brief of een solidariteitskaart schrijven.

DSC_0413[1]
Foto: © Joey Bisschop – De eerste brieven worden geschreven rond 10 uur vanochtend
DSC_0389[1]
Foto: © Joey Bisschop – Openingshandeling Amnesty Schrijfmarathon 10 december 2015 bij Waanders in de Broeren in Zwolle door Burgemeester Henk Jan Meijer
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button