112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Burgemeester Snijders prijst Zwollewaardig verloop betoging tegen uitsluiting en discriminatie

Minder te spreken over onruststokers o.a. uit harde kern PEC Zwolle en Cambuur

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders van Zwolle kijkt met een zeer tevreden gevoel terug op de betoging ‘Black lives matter’ die vanmiddag in park de Wezenlanden in Zwolle is gehouden. Hij is trots op het verloop van de betoging en het feit dat in Zwolle mensen hun emoties over en ervaringen met racisme, discriminatie en politieoptreden op deze manier met elkaar hebben kunnen delen.

Snijders: “Dit is echt een mooi verlopen middag. Ik vond de verhalen van de deelnemers heel indrukwekkend. Ook in Zwolle is er helaas nog steeds racisme, zo blijkt. De betoging deed recht aan het doel dat iedereen voor ogen had. Ik complimenteer alle deelnemers en de organisatie voor hun positieve houding en voor het naleven van de (corona) maatregelen. Een Zwollewaardig evenement.”

Harde kern PEC Zwolle en Cambuur

Ik vind het schrijnend dat er lieden zijn in deze stad die de intentie hadden om deze vredelievende bijeenkomst te verstoren. Burgemeester Peter Snijders

Totaal niet te spreken is de burgemeester over een groep onruststokers uit onder andere de harde kern van PEC Zwolle en Cambuur, die van plan waren de betoging te verstoren. Snijders: “Ik vind het schrijnend dat er lieden zijn in deze stad die de intentie hadden om deze vredelievende bijeenkomst te verstoren. Gelukkig kon de politie, mede door het afgegeven noodbevel, elders in de stad kordaat optreden. Deelnemers aan de betoging in het park hebben hier niets van gemerkt.”



Gerelateerde artikelen

Back to top button