LifestyleNieuws uit ZwolleVoorpagina

Burgemeester Snijders feliciteert Italiaans echtpaar Lopez – Dell’Erba met 65-jarig jubileum

Zwolle – De heer Domenico Lopez en mevrouw Vicenza Dell’Erba zijn op 29 januari 1955 getrouwd in Bari, Italië. Burgemeester Peter Snijders bezocht het echtpaar donderdagmiddag en feliciteerde hen met dit 65 jarig jubileum.

België, Duitsland, Italië

Direct na hun trouwdag in 1955 is het echtpaar geëmigreerd naar België. Daar heeft mijnheer Lopez twee jaar in het kohlebergwerk gewerkt. Daarna zijn zij terug naar Bari verhuisd. In 1960 is mijnheer Lopez alleen naar Duitsland verhuisd om te werken. Jaren later kwamen mevrouw Dell’Erba en de kinderen, een zoon en dochter, ook naar Duitsland. Hier hebben zij heerlijke jaren als gezin gehad. Mijnheer Lopez was een van de eerste gastarbeiders in Bad Soden en hij en zijn vrouw waren zeer geliefd bij zowel de Duitsers als de Italianen. In 1982 ging mijnheer Lopez met vervroegd pensioen en verhuisden zij weer terug naar Carbonara, Bari.

© RTV Focus – Matthijs van Os

Frankrijk

Door een noodlottig auto-ongeluk komen hun zoon en schoondochter in 1994 om het leven. Het echtpaar Lopez – Dell´Erba is in dat jaar verhuisd naar Frankrijk om voor hun kleindochters in Frankrijk te zorgen. Het was een verdrietige en intensieve tijd maar met veel geduld en wilskracht heeft het echtpaar dit volbracht.

Dochter

Vijf jaar geleden besloten de dochter en schoonzoon van mijnheer en mevrouw Lopez – Dell´Erba om hen naar Nederland/Zwolle te halen. Zij wonen bij hun dochter en schoonzoon in die voor ze zorgen vanwege afnemende gezondheid. Beiden missen Italië en het klimaat maar hebben via skype contact met kennissen aldaar. In Zwolle zijn ze aangesloten bij de Sint Josef Kerk, daarnaast koken en tuinieren ze graag.

Gerelateerde artikelen

Back to top button