Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Burgemeester Snijders en gevangen fietsen 5.000 euro bij elkaar voor Pink Ribbon

Zwolle – Met een spinning marathon in de sportzaal van de gevangenis werd 5.170 euro opgehaald voor Pink Ribbon. Ver boven het streefbedrag van 3.000 euro. Het bedrag werd bij elkaar gefietst door gedetineerde vrouwen en personeelsleden van de PI Zwolle.

Interview met Burgemeester Peter Snijder van Zwolle en directeur Hans Plattel van de PI Zwolle – verslag Ilona Bosch

Burgemeester Peter Snijders van Zwolle trapte ook een uurtje mee voor het goede doel. “Het was best afzien, een uur lang, daar had ik mij niet helemaal op voorbereid. Mijn motto is een beetje, opgeven is geen optie, dus gewoon doordoen.” Snijders was blij iets te kunnen doen in de strijd tegen borstkanker. “Als ik daar de kilometers aan bij kan dragen dan doe ik dat heel graag”.

Snijders die de marathon combineerde met een werkbezoek aan de gevangenis vond het bijzonder om te kunnen spreken met de vrouwelijke gedetineerden. “Hele indrukwekkende verhalen. Ik vind het heel knap dat ze samen met mij een uur lang op die fiets zaten. Sommigen waren drugsverslaafd, of zijn het nu nog, en toch zijn ze zo gemotiveerd dat ze aan deze sport mee doen.”

Foto © RTV Focus Zwolle

Directeur Hans Plattel van de PI Zwolle over de spinningmarathon: “Dat de vrouwen meedoen, terwijl ze in detentie zitten en het zelf moeilijke hebben, en dan toch iets willen doen voor de medemens, dat vindt ik heel belangrijk.

Na drie uur fietsen was de spinningmarathon afgelopen en kon de balans worden opgemaakt. Voor Pink Ribbon is meer dan 5.000 euro opgehaald.

Pink Ribbon financiert projecten en onderzoeken op het gebied van onder andere behandeling en nazorg van borstkanker. 1 op de 7 vrouwen krijgt borstkanker.
Pink Ribbon actie PI Zwolle

 

Foto © RTV Focus Zwolle
Foto © RTV Focus Zwolle

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button