Carnaval 2019Nieuws uit ZwolleSassendonk 2019Voorpagina

Burgemeester ‘ Prins Kniepert I van de Zakkenvullers’ neemt voor allerlaatste keer college op de hak

Foto's © Peter Denekamp

Zwolle – Het is inmiddels een jarenlange traditie. Om 11 over 11 op carnavalsochtend werd de sleutel van de stad door burgemeester Henk Jan Meijer overgedragen aan de Stadsprins van Sassendonk. Voor een afgeladen raadszaal vol met Sassendonkers nam Meijer, als Prins Kniepert I, voor de allerlaatste keer, met verve afscheid met een humorvolle speech. Als ware buudreedner werden de Zwolse wethouders en de gemeentesecretaris op de hak genomen. Niet als burgemeester Meijer maar als Prins Kniepert I, prins van CV de Zakkenvullers.

Wildlands

Meijer die in het najaar start in de Raad van Bestuur van dierenpark Wildlands nodigde iedereen uit om naar Emmen te komen:”Dan gooi ik u gerust voor de leeuwen!”. De zaal lag plat. Ook toen Meijer over zijn wethouders vertelde: “Inhoudelijk gaat het nergens over maar het kost bakken met geld.”

Wethouder Er Anker moest het ontgelden als Pappa Beer. “Met zijn drie en straks vier kinderen komt hij altijd te laat. Vier kinderen ja, wat kun je ook verwachten van een ChristenUnie wethouder.” Over Monique Schuttenbeld scandeerde hij: ” Wethouder cultuur? Voor ons is ze gewoon duur.”

Burgervader

René de Heer, locoburgemeester en in de media genoemd in het kandidatenlijstje voor nieuwe burgemeester zeepte Meijer af met “Al jaren eeuwige tweede. Misschien wilen ze hem in Apeldoorn nog hebben”. Iets waar wethouder Klaas Sloots nog lang over kan dromen, volgens Meijer: “Klaas is de zeshonderdzesenzestigste loco. Dat is net zoiets als chef statiegeld. Pas als iedereen is geweest, inclusief de dames van de kantinedienst, dan komt Klaas in aanmerking voor het burgemeesterschap.” Al voldoet Klaas al wel bijna aan één van de vereisten: “Zijn rete dure huis in Ommen heeft hij verkocht maar in Zwolle kan hij daar alleen maar een bouwval van kopen.”

Ook William Dogger kwam voorbij als ware dierenvoorvechter. “Na jaren in de raad mag hij eindelijk op de pluche. Diervriendelijk pluche, zag je Dogger denken.” Als laatste in de rij Michiel van Willigen “Ons blije ei. Michiel vindt alles gaaf! En dat eindigt op Alaaf!”

Hanzenar

Back to top button