CoronavirusNieuws uit ZwolleVoorpagina

Burgemeester Peter Snijders test negatief

Zwolle – Burgemeester Peter Snijders moest vorige week een aantal afspraken afzeggen. Zo was hij vrijdagmiddag niet aanwezig bij de opening van Zwolle NuLimited. Dit had alles te maken met een opgelopen verkoudheidsvirus.

“Snijders heeft afgelopen woensdag contact gezocht met de GGD in verband met verkoudheidsklachten. Donderdag is hij getest en 24 uur later kreeg hij de uitslag, het was geen corona. In de tussentijd heeft de burgemeester zijn afspraken vanuit huis gedaan (digitaal)”  aldus perswoordvoerder Sam Rademakers.

Snijders handelde hiermee volledig volgens de richtlijnen van het RIVM: ‘Heb je klachten die kunnen passen bij het nieuwe coronavirus? Maak dan een afspraak om je te laten testen. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar. Ga alleen naar buiten voor de test. Blijf verder thuis tot je de uitslag van de test hebt.’

De ziekteverschijnselen van COVID-19 De belangrijkste klachten die vaak voorkomen bij COVID-19 zijn: Verkoudheidsklachten (zoals – neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) – Hoesten – Benauwdheid – Verhoging of koorts – Plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping)

 

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button