Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Burgemeester Peter Snijders reikt Jong Goud Zwolle uit aan Justin Schuite 

Zwolle – Op woensdag 10 november, Dag van de Mantelzorg, reikt burgemeester Peter Snijders de onderscheiding Jong Goud Zwolle uit aan de 13-jarige Justin Schuite voor zijn jarenlange verdiensten als jonge mantelzorger van zijn vader en voor zijn inzet en voorbeeldfunctie voor leeftijdgenoten die ook mantelzorger zijn.

Voorbeeldfunctie

Zwolle is trots op de kandidaat voor Jong Goud 2021. Jong Goud is een onderscheiding voor Zwolse jongeren die zich vrijwillig inzetten voor de stad en de mensen om hen heen. Sinds 2013 zet Justin Schuite zich dagelijks in als jonge mantelzorger van zijn zieke vader. Justin helpt in samenwerking met Steunpunt Mantelzorg van ZwolleDoet! mensen bewust te maken van wat mantelzorg voor kinderen betekent. Ook deelt hij zijn ervaringen. Daarmee heeft hij een voorbeeldfunctie en helpt hij leeftijdgenoten die ook mantelzorger zijn.

Feestelijke uitreiking

Burgemeester Peter Snijders speldt Justin de onderscheiding op in het bijzijn van zijn familie en vrienden tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Schepenzaal van het stadhuis van 15.00-15.45 uur.

Gerelateerde artikelen

Back to top button