Nieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Burgemeester Peter Snijders bracht 60 jaar getrouwd echtpaar Mollink – Habers een bezoek

Zwolle – Herman en Riek Mollink – Habers waren op zondag 5 september 60 jaar getrouwd. Burgemeester Peter Snijders bracht het echtpaar een bezoek op maandag 6 september om ze persoonlijk te feliciteren.

Herman en Riek

Herman Mollink is geboren op 15 september 1933 in Ommen en Riek Mollink-Habers op 01 februari 1932 in Hoonhorst. Ze trouwden voor de wet op 5 september 1961 in Hoonhorst en 22 dagen later deden ze het voor de kerk nog een keer over. Het stel leerde elkaar kennen doordat Herman bevriend was met de broer van Riek. Ze kregen vier kinderen, Petra, Sylvia, Carlos en Carola. Het gezin groeide op in Zwolle en is inmiddels uitgebreid met 8 kleinkinderen en 10 achterkleinkinderen.

Herman heeft 21 jaar als timmerman gewerkt bij Stork in Zwolle en daarvoor in de Zalnéflat als onderhoudsmedewerker. Riek werkte als interieurverzorgster bij verschillende gezinnen en heeft daarna 18 jaar op de donderdag en zaterdag bij V&D gewerkt. Na haar pensioen heeft ze zich 18 jaar ingezet als vrijwilliger bij Terre des Hommes. Herman en Riek wonen al meer dan 50 jaar in Berkum en nog steeds zelfstandig.

Gerelateerde artikelen

Back to top button