Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Burgemeester Meijer legt laatste steen nieuwe schoolplein TalentStad

Zwolle – Burgemeester Meijer heeft donderdagmiddag de laatste steen van het vernieuwde schoolplein van TalentStad aan de Blaloweg gelegd. TalentStad is een VMBO-school en onderdeel van Landstede. Door het leggen van de laatste steen maakte de burgemeester een kunstwerk van docent Arien Kamperman af.

De afgelopen jaren onderging het gebouw, dat in het verleden Blaloborgh heette, een complete metamorfose. Het vernieuwde gebouw, met ruimere en lichtere lokalen, werd een jaar geleden door minister Arie Slob geopend.


Opening van nieuwe schoolgebouw door Minister Arie Slob vorig jaar.

Ook het schoolplein op de schop

Na de opknapbeurt van het schoolgebouw was het schoolplein aan de beurt. Het hobbelige, grijze terrein met rommelige parkeerplaats is verdwenen. Het heeft plaats gemaakt voor een groene, overzichtelijke ruimte. Het schoolplein is nu voorzien van zitplekken voor de leerlingen en beplanting.

Het kunstwerk van Arien Kamperman moet de burgemeester te midden van leerlingen voorstellen. Op het tableau, bestaande uit negen tegels, draagt de burgemeester zijn ambtsketen. Het is ook de reden waarom Meijer tijdens het leggen van de laatste steen zijn ambtsketen droeg.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren