Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Buitenspeeldag gemist? Doe hier je ideeën op voor de zomervakantie

Zwolle – Het was vandaag dertiende keer dat de landelijke Buitenspeeldag van Stichting Nationaal Jeugdfonds Jantje Beton werd georganiseerd. Deze keer geen grote speelevenementen in de stad in verband met corona. Wel kon op de website www.buitenspeeldag.nl ideeën opgedaan worden over hoe je veilig buiten kunt spelen (denk aan een racebaan krijten op de stoep, touwtjespringen, balspelletjes, en veel meer. Niet alleen leuk voor buitenspeeldag maar zeker ook voor de aankomende zomervakantie.

Eigen buurt

Jantje Beton zet zich samen met kinderen en jongeren in voor meer en uitdagender speelruimte en speeltijd. Jaarlijks doen ruim 350.000 kinderen mee aan activiteiten en projecten van Jantje Beton. Kinderen en jongeren in kwetsbare (speel)posities krijgen hierbij extra aandacht. Vanwege de uitbraak het coronavirus riep Jantje Beton kinderen dit jaar op om tijdens de Buitenspeeldag in de eigen buurt buiten te spelen.

Buitenspeelideeën Kidsproof Zwolle
Natuurspeeltuin in Holtenbroek – Foto © Kidsproof Zwolle
Speeltips Jantje Beton
Foto © Kidsproof Zwolle

 

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 038-2340777 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com
Back to top button