112 nieuwsNatuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVoorpagina

Buitenlandse hond Evie steekt tot 2 x toe de N50 over en is nog zoek

Zwolle / Kampen – Op de N50 van Zwolle naar Kampen is vanmiddag rond vier uur een hond gesignaleerd. De zwarte vrouwtjes hond, met de naam Evie, is in ieder geval twee keer de gevaarlijke 80 kilometer weg overgestoken. Meerdere automobilisten hebben haar gesignaleerd op het wegvak tussen Kampen-Zuid en Kampen-Noord. “Leek gewond maar was in ieder geval flink in paniek.
Wij hebben de auto stil gezet langs de N50 maar was te voet niet bij te houden”, laat één van de bestuurders weten.

De politie en de dierenambulance zijn vanmiddag ingeschakeld. Maar toen ze ter plaatse waren was de hond al weer gevlogen. De kersverse eigenaren zijn ontzettend ongerust en proberen haar te vinden. Voor het laatst hebben ze haar gezien rond 18.00 uur. Dat was bij de voetbalvelden van GoAhead Kampen. Het lukte de eigenaren, een moeder en zoon uit Kampen, niet om de hond met snoepjes hun kant uit te krijgen.

De middelgrote hond is zwart en heeft een bruine buik. Ze is kleiner dan een herder. Na de laatste signalering is de hond wederom de N50 overgestoken richting het buitengebied Polder Broeken. De baasjes hebben de hond net sinds één dag. Bij het uitlaten is de lijn losgeschoten. Het gaat om een hond uit Bosnië Herzegovina. “Ze is snel bang voor andere mensen, het meeste voor mannen.”, laat zoon Milan weten.

Treft u de hond aan belt u dan alstublieft met de Dierenambulance Kampen 038-4601784.

Gerelateerde artikelen

Back to top button