Kunst & CultuurNieuws uit Zwolle

Buitenconcerten in Gerrits Tuin een groot succes

Zwolle – De buitenconcerten die poppodium Hedon vanaf eind augustus organiseerde in Gerrits Tuin trokken de afgelopen weken grote groepen cultuurliefhebbers naar de unieke tuin van VanWonen aan de Willemsvaart te Zwolle. Hedon programmeur Erik Delobel: ‘ondanks de moeilijke periode waarin de cultuursector zich momenteel bevind was het grootste deel van de shows uitverkocht. Het vertrouwen wat ons publiek hiermee geeft is een mooie opsteker en smaakt naar meer’.

Een mooie gelegenheid

Op donderdag 27 augustus gaf de met een Grammy genomineerde band Altin Gun met hun uitverkochte show het startschot van drie weken lang evenementen in Gerrits Tuin. Hoogtepunten waren de intieme shows van woordkunstenaar Spinvis, rapper Sticks die als verassing een luistersessie gaf van een compleet nieuw album maar ook regionale bands als The Cool Quest, Paceshifters en Tricklebolt waar de stoeltjes tot op de laatste plek bezet waren. Ook voor talenten als Micah & Julia en Robin Scherpen was Gerrits Tuin een mooie gelegenheid om weer eens een volledige liveshow te doen in een periode waar het livecircuit het zwaar heeft. Ook de shows van Lucky Fonz III, Son Mieux, Benjamin Herman en Fresku zorgden voor een prachtige sfeer op het gezellige festivalterrein.

Tevreden

Erik Delobel samen met programmeurs Serena Oosterloo en Paul van ‘t Veer verantwoordelijk voor het programma in Gerrits Tuin kijkt tevreden terug op deze drie weken met concerten in de buitenlucht: ‘Het was heel fijn om dit weer te kunnen doen. Niet alleen voor alle muziekliefhebbers maar ook voor de freelancers die we konden inhuren om alle concerten te realiseren. Deze periode hakt er flink in voor de cultuursector, het is fijn om ondanks de strenge regelgeving waar we ons aan moesten houden met elkaar iets moois te maken. Dankzij een fijne samenwerking met woningcorporatie VanWonen hadden we de beschikking over een terrein wat uitermate geschikt blijkt te zijn voor concerten op een unieke locatie. Gezien de reacties van het publiek waren deze drie weken Hedon presents Gerrits Tuin wel iets wat naar meer smaakt’.

Gerelateerde artikelen

Back to top button