AlgemeenBinnenstadNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bruut krijgt horecavergunnig

Zwolle – Bob Kooistra, eigenaar van café Bruut in de Voorstraat, is dinsdag schriftelijk op de hoogte gesteld dat het college van Burgemeester en Wethouders hem een vergunning verlenen voor het uitoefenen van een horecabedrijf aan de Voorstraat. Het betreft een vergunning, onder voorwaarden, voor café Bruut met terras.

Café Bruut werd op 10 oktober vorig jaar opgeschrikt door een handgranaat aan de deurklink van het pand aan de Voorstraat. Op last van burgemeester Henk Jan Meijer is de zaak toen zeven dagen gesloten in het belang van de openbare orde en de veiligheid. Op 18 oktober werd in de namiddag het sluitingsbevel opgeheven omdat er geen sprake meer was van veiligheidsrisico’s. Diezelfde middag echter moesten de deuren van het café al weer dicht omdat de gemeente de gedoogsituatie waaronder het café draaide introk. Kooistra kon dus niet meer verder draaien onder de gedoogvergunning die hij, zoals in Zwolle gebruikelijk, sinds een paar maanden had als nieuwe eigenaar. Tot vandaag verkeerde Kooistra in onzekerheid over de uitkomst van het onderzoek.

“Ik ben tevreden. Het voldoet voor nu,” verzucht Kooistra. “Ik moet wat organisatorische zaken regelen en hoop dan binnen twee weken de zaak te kunnen openen”.

Gerelateerde artikelen

Back to top button