Nieuws uit ZwolleOnderwijs & WetenschapVoorpagina

Brugklasleerlingen bezoeken verkeersmarkt op Carolus Clusius College

Zwolle – Woensdagochtend verrichtte wethouder Dogger de openingshandeling van de verkeersmarkt op het Carolus Clusius College. De bijna tweehonderd brugklasleerlingen volgden op de verkeersmarkt verschillende workshops waarin zij bewust worden van de risico’s en verkeersgedrag op weg van en naar school.

Er gebeuren nog steeds veel ongelukken met jonge fietsers. Zij schatten situaties vaak verkeerd in en raken daardoor betrokken bij een ongeluk. Uit een onderzoek van Stichting Consument en Voorlichting blijkt dat in Nederland ieder jaar ruim 70.000 mensen een fietsongeval krijgen. Circa 64.000 belanden vervolgens op de spoedeisende hulp van een ziekenhuis.

Kinderen tot 14 jaar vormen een belangrijke risicogroep. De eerstejaars leerlingen van het voortgezet onderwijs nemen steeds meer deel aan het verkeer. Veelal krijgen zij te maken met spoorwegovergangen en andere risicosituaties tijdens het traject dat zij dagelijks afleggen.Veilig Verkeer Nederland speelt hierop in door verkeersmarkten te organiseren op verschillende scholen in Nederland.

Foto’s © Laurens Peter Dekkers

Gerelateerde artikelen

Back to top button