EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bruggen en sluizen in Overijssel en Drenthe uiterlijk 2018 bediend op afstand

De scheepvaart die gebruik maakt van de rijksvaarwegen in de regio Zwolle-Kampen-Meppel en Twente kan blijven rekenen op een goede bereikbaarheid.

Bediening

De bediening wordt in de jaren 2016 tot 2018 omgebouwd naar bediening op afstand, waarmee de bereikbaarheid van Overijssel en Drenthe via het water voor nu en de toekomst is gegarandeerd en wordt verbeterd.

Drie miljoen

Het ministerie van Infrastructuur en Milieu, de provincies Overijssel en Drenthe, de gemeenten Zwolle en Meppel en de Twentse gemeenten hebben de intentie uitgesproken om hiervoor gezamenlijk een bedrag van zo’n drie miljoen euro op tafel te leggen. Rijk en regio betalen hiervan elk de helft.

Vervolg

De maatregelen die nu uitgevoerd worden, zijn een vervolg op de afspraken tussen Rijk en regio van eind 2014. Rijkswaterstaat heeft in nauw overleg met de regionale overheden en het bedrijfsleven onderzoek gedaan naar de mogelijkheden om de bediening ook voor de middellange en lange termijn op peil te houden en te verbeteren.
Vraaggestuurde bediening

Uit het onderzoek komt naar voren dat er geleidelijk van een aanbod- naar een vraaggestuurde bediening kan worden overgegaan. Op die manier worden de bedieningstijden maximaal afgestemd op de binnenvaart die gebruik maakt van de vaarwegen. Hiermee wordt al in 2015 gestart. Tot die tijd blijven de huidige bedientijden gelden.

In regio Zwolle-Kampen-Meppel worden vanaf 2018 verschillende gemeentelijke bruggen op afstand bediend vanuit de Meppelerdiepsluis en Spooldersluis. Hier werken Rijk en regio samen in de bediening. Dit is niet alleen goed voor een efficiëntere bediening, maar bespaart op termijn ook kosten.
Service

Gezamenlijk zijn Rijk en regio erin geslaagd om de service aan de vaarweggebruiker op peil te houden en in de nabije toekomst te verbeteren. Hiermee stimuleren de overheden het goederenvervoer over water. Dit komt de economie, de concurrentiepositie van de binnenvaart, de recreatievaart en de ondernemers langs de Rijksvaarwegen in deze regio ten goede.

Kijk voor de actuele bedientijden op www.vaarweginformatie.nl.

Actuele bedientijden

 

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button