Nieuws uit ZwolleSportVoorpaginaWielrennenZorg & Welzijn

‘Brommerjeugd’ Stadshagen uitgedaagd door Hanzerenners

'Liever vrienden dan vijanden'

Zwolle – De ‘scooter’ jeugd van Stadshagen werd dinsdagavond uitgedaagd om mee te trainen met de Hanzerenners in Zwolle. Sinds een paar weken wordt de wielerbaan van de vereniging ook gebruikt door een grotere groep jongeren om daar te crossen met crossmotoren en scooters. Tot grote zorg van de wielervereniging die hun wielrenners een veilige plek wil bieden om te racefietsen.

Wrijving

De Hanzerenners trainen iedere dinsdagavond op de wielerbaan bij de Milligerplas. Marieke te Rijdt, bestuurslid bij de Hanzerenners is blij met de grote opkomst van de scooter jeugd uit de wijk: “De jeugd heeft de baan inmiddels  ontdekt, want de hekken zijn weg. Zij vinden het hartstikke leuk om met hun brommers heen en weer te rijden. Maar op een gegeven moment ging dat een beetje tot wrijving leiden dat er brommers op de baan waren terwijl er ook kleine kinderen op de racefiets waren. En daarmee kwam de veiligheid van onze jeugd een beetje in het gedrang.”, aldus te Rijdt.

Uitdaging

Na gesprekken met de Hanzerenners, de gemeente, wijkagent en jeugdwerker gaat de samenwerking tussen de ‘scooter’ jeugd en de Hanzerenners nu een stuk beter. Om de jeugd te laten zien wat de Hanzerenners allemaal doen, heeft de club de jongeren uitgedaagd om een keer mee te trainen. Niet zonder succes. Dinsdagavond stonden een grote groep jeugd met de brommer aan de start van de baan, hand in hand met, de jeugdige racefietsers van de wielerclub. Na een groepsfoto en een spontane ‘wegracedemo’ mochten de jongeren echt aan de bak met de racefiets. Vijf namen de uitdaging aan en trainden een stukje mee.

Wijthmenerplas

Binnenkort houden de Hanzerenners het voor gezien op de baan bij de Milligerplas. De vereniging moet er weg omdat op de locatie huizen gebouwd gaan worden. Vanaf half februari, de start van het nieuwe wielerseizoen zijn de Hanzerenners te vinden aan de Wijthmenerplas.

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren