112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Bromfiets in beslag genomen na korte achtervolging Van Karnebeekstraat

Zwolle – Na een korte achtervolging met een politiemotor is donderdagavond een bromfietser staande gehouden nabij de Van Karnebeekstraat. De bromfietser sloeg iets eerder op de vlucht bij een politiecontrole op de van Van Karnebeekstraat.

De bestuurder bleek geen rijbewijs te hebben en was hier al twee keer eerder voor bekeurd. Hij kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs en het negeren van een stopteken. Ook nam de politie zijn bromfiets in beslag.

Wiet

Een speekseltest bij de bromfietser reageerde positief op THC, de actieve stof in wiet. Hij moest vervolgens mee naar het hoofdbureau van de Zwolse politie voor het afleggen van een bloedproef.

Fietsverlichting

32 fietsers kregen donderdagavond een bekeuring voor het rijden zonder licht. De politie controleerde op de Van Karnebeekstraat en de Burgemeester Roelenweg.

12 bekeuringen IJsselallee

Zes automobilisten kregen een bekeuring voor het besturen van een auto terwijl ze hun mobiele telefoon in de hand hadden op de kruising IJsselallee met de Oldeneelallee. Vijf andere bestuurders van een personenauto vinden binnenkort een stevige boete op de deurmat voor het rijden door het rode verkeerslicht. De agenten schreven ook nog een bon uit voor het rijden zonder verlichting.

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Gerelateerde artikelen

Back to top button