EconomieNieuws uit ZwolleVoorpagina

Britse investeringsmaatschappij Apax neemt Wehkamp over

Het Zwolse concern Wehkamp komt in handen van de Britse investeringsmaatschappij Apax. Deze partij wil voor RFS Holland Holding, waartoe Wehkamp.nl en Fonq behoren, 450 miljoen euro betalen. Dit meldt het Financiële Dagblad vrijdag op basis van anonieme bronnen. Beide bedrijven zouden dicht bij een akkoord zijn.

De RFS Holland Holding is op dit moment voor 80 procent in handen van Ad Scheepbouwer (voormalig topman KPN), Paul Nijhof (Oud-RFS-directeur) en Berend van der Maat (financieel directeur).

In 2012 is al eens geprobeerd om het concern te verkopen. Dit mislukte echter vanwege een te hoge vraagprijs (naar zeggen 800 miljoen) en een te laat gestart verkooptraject.

Wanbeleid bij PCM

Apax is geen onbekende in Nederland. Ze namen in 2004 uitgever PCM over. En nog niet zo lang geleden softwareconcern Exact.

‘Apax financierde de overname in 2004 met veel vreemd vermogen, dat vervolgens als schuldenlast op de balans van PCM werd geplaatst. Over deze constructie ontstond publieke en politieke ophef, zeker toen PCM na het uitstappen van Apax met een grote schuld achterbleef. Later stelde de Ondernemingskamer wanbeleid vast bij PCM in de Apax-jaren.’, zo stelt het Financiële Dagblad in het artikel.

Binnen wort wordt het grootste geautomatiseerde distributiecentrum in de e-commerce ter wereld in gebruik genomen door Wehkamp op bedrijventerrein Hessenpoort.

Back to top button