Natuur & DuurzaamNieuws uit ZwolleVideo NieuwsVoorpagina

Video – Breidagen: ‘Warme trui scheelt zeker twee graden’

Vraag naar wol voor warme truien op Nationale Breidagen

Trekken tussen de bolletjes wol, snuffelen langs de kraampjes of meedoen met een workshop; breien is weer in trek! Niet alleen omdat het een leuk tijdverdrijf was de afgelopen twee coronajaren maar ook omdat je met een warme trui kunt besparen op je energierekening.

Opleving door corona

Dat was dan ook goed te merken tijdens de Nederlandse Breidagen die na twee coronajaren weer werden gehouden in de IJsselhallen. “We hebben in coronatijd wel gezien dat heel veel mensen gingen breien of haken omdat ze toch thuis zaten en heel veel zijn toch blijven doen.” vertelt Janet Vermist, organisator van de Nederlandse Breidagen. “Misschien kenden ze het nog van vroeger en hebben ze het weer opgepakt en dan komen ze op de Breidagen, één grote bundel aan inspiratie in feite, en dan kijken ze wat ze verder gaan doen.

(Tekst gaat verder onder foto’s)

Nederlandse Breidagen 2022 – Foto © RTV Focus Zwolle
Nederlandse Breidagen 2022 – Foto © RTV Focus Zwolle

Warme trui

Maar niet alleen corona speelt een rol bij de populariteit van het breien. Een warme gebreide wollen trui helpt ook nog eens heel goed tegen een hoge energierekening. “Een wollen trui is gewoon heel lekker om te dragen, het isoleert, het is heel duurzaam, gaat heel lang mee en is lekker warm.”, aldus Vermist.

 “We hebben thuis de verwarming niet hoger staan dan 18 graden omdat we allemaal een lekkere trui aan hebben.” Lisette, Wolwinkel in Hattem

Ook de winkeliers zien de vraag naar wol voor warme truien toenemen. “Je merkt echt dat mensen willen investeren in goede wol zodat de kachel wat lager kan.” Vertelt Lisette van een wolwinkel uit Hattem. “Het scheelt zeker twee graden, aldus de winkelierster. “We hebben thuis de verwarming niet hoger staan dan 18 graden omdat we allemaal een lekkere trui aan hebben.”

Nederlandse Breidagen 2022 – Foto © RTV Focus Zwolle
Nederlandse Breidagen 2022 – Foto © RTV Focus Zwolle

Gerelateerde artikelen

Back to top button