112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brandweer Zwolle is 13 keer uitgerukt tijdens Oud en Nieuw

Zwolle – De brandweer IJsselland is met oud en nieuw 13 keer uitgerukt in Zwolle. Het ging om een relatief klein aantal meldingen van container- en afvalbrandjes. Ook moest de brandweer uitrukken voor een woningbrand aan de Bellenweg, maar deze bleek achteraf mee te vallen. Dit meldt woordvoerder Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio IJsselland.

Afval

Even voor elven ’s avonds moest de  brandweer uitrukken voor een afvalbrand aan de Buxtehudestraat. Ook later op de avond  aan de Willem Barentszstraat en de Esdoonrstraat was afval en rommel in de fik gestoken.

Ondergrondse containers

Ok dit jaar weer moesten afvalcontainers het ontzien. Aan de Alm, Riouwstraat, Westhoffstraat en het Ingelandhof (KBS De Vlieger) stonden containers in brand.

Vanaf de Cornelis Houtmanstraat / Willem Barentszstraat en de Sellekamp (School de Zuidster) waren er meldingen van buitenbrandjes. Bij Basisschool de Aquarel aan de Waallaan was er een melding van een brandje bij het fietsenhok en aan de Veldweg een garagebox / bijgebouw. Aan de Wijhenseweg in Zwolle was er even na middernacht een brandmelding van een landbouwvoertuig.

 

Al met al spreekt woordvoerder Wittenberg over een voor de brandweer rustige nacht. In de totale Veiligheidsregio IJsselland kwamen er tijdens Oud en Nieuw 62 meldingen binnen.

 

Gerelateerde artikelen

Back to top button