MagazineNieuws uit ZwolleVoorpaginaZorg & Welzijn

Brandweer vrijwilliger iets voor jou?

Zwolle – Wordt jij de nieuwe vrijwilliger bij de brandweer of wil je eerst wat meer informatie voor je een besluit neemt? Ga jij verder wanneer anderen (moeten) opgeven? Spreekt teamwork, kameraadschap en mensenwerk je daarbij aan en wil je jezelf ontwikkelen? Zit je in alle opzichten gezond in elkaar? Dan zou het werken als vrijwilliger bij de brandweer heel goed bij je kunnen passen.

De Brandweer IJsselland gaat een aantal informatie bijeenkomsten houden bij ons in de regio.Daar krijg je meer informatie over het traject om vrijwilliger te worden, zowel over de selectie als de opleiding. Maar ook over wat het betekent om vrijwilliger te zijn, bijvoorbeeld welke vergoedingen een vrijwilliger krijgt, hoe ze verzekerd zijn en over de deelname aan de wekelijkse oefenavonden. En dat ze naast incidentbestrijding ook ingezet kunnen worden op andere gebieden binnen de brandweer. Bijvoorbeeld in kader van brandveilig leven (denk aan voorlichting op scholen etc.).

Kijkje in de keuken

Natuurlijk krijg je ook een kijkje in de keuken waarbij je kennis maakt met het brandweermaterieel en materiaal. Aangeraden wordt om naar een bijeenkomst te gaan bij jou in de buurt, want daar ontmoet je misschien wel je nieuwe collega.

De informatiebijeenkomsten worden gehouden op:

  • Zwolle – Donderdag 3 maart om 19:30 uur aan de Marsweg 39
  • Kampen – Dinsdag 8 maart om 19:30 uur aan de Jan Ligthartstraat 9
  • Hardenberg – Donderdag 10 maart om 19:30 uur aan de Europaweg 10
  • Deventer – Dinsdag 15 maart om 19:30 uur aan de Schonenvaarderstraat 5

Aanmelden voor een informatiebijeenkomst kan door een mail te sturen naar brandweer@vrijsselland.nl

Informatiebrochure Veiligheids Regio IJsselland

De locatie in Zwolle:

 

Gerelateerde artikelen

Install PWA
Back to top button
Meldingen van deze website toestaan? Toestaan Weigeren