112 nieuwsAssendorpNieuws uit ZwolleUit uw buurtVoorpagina

Brandweer rukt tweemaal uit voor gaslucht in Assendorp

Zwolle – De brandweer is zondag tot tweemaal toe uitgerukt naar de Blokstraat omdat mensen een gaslucht roken. Beide keren kon er geen oorzaak gevonden worden.

Om half één ’s middags kreeg de Zwolse brandweer een melding van een gaslucht op de Molenweg ter hoogte van de Blokstraat. Na controle kon de brandweer geen oorzaak vinden. Er bleek er geen sprake te zijn van explosiegevaar.

Rond kwart voor vijf bleek er wederom een gaslucht in de Blokstraat te hangen. De brandweer en netbeheerder Enexis hebben ter plaatse metingen uitgevoerd. Ook voerde men in enkele woningen controles uit. Wederom kon er geen oorzaak gevonden worden. Ook deze keer was er geen sprake van explosiegevaar.

Een woordvoerder van de brandweer laat weten dat Enexis en de brandweer vermoeden dat de lucht afkomstig is vanuit het riool. Door een lage waterstand in stankafsluiters kan er een ‘gasachtige’ lucht buiten op straat bij rioolputten of bij afvoerputjes in woningen hangen.

Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button