112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brandweer redt meisje uit IJssel tussen Hanzeboog en IJsselbrug

Foto's © Peter Denekamp / video © Hugo Janssen

Zwolle – De hulpdiensten zijn donderdag rond half zes uitgerukt voor een melding van een persoon te water bij de Hanzeboog. Brandweerlieden lieten een waterongevallenboot te water bij de botenhelling aan de Katerveerdijk. Op hoge snelheid voer de boot richting de Hanzeboog. Tussen de beide bruggen bleek een meisje in de rivier te liggen.

De brandweer kon haar snel aan boord krijgen. Bij de historische Katerveersluis droegen ze de drenkeling over aan het wachtende ambulancepersoneel. Het meisje kon met wat ondersteuning van hulpverleners uit de brandweerboot stappen om op de gereedstaande brancard plaats te nemen. De traumahelikopter uit Nijmegen was ook onderweg naar Zwolle maar hoefde niet meer ter plaatse te komen. Het meisje is vervolgens met spoed overgebracht naar het Isala ziekenhuis.

Hoe het meisje ter water is geraakt is onbekend.

Plaats op de kaart bij benadering:

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Controleer ook
Close
Back to top button