112 nieuwsDiezerpoortNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brandweer redt gewonde kat in Diezerpoort

Zwolle- Brandweer en politie hebben zondagochtend een kat gered op de Brink in de wijk Diezerpoort. Het dier was bekneld geraakt tussen het kozijn en een kantelraam van een woning. De gewonde kat is overgebracht naar een dierenarts door de dierenambulance.

Rond negen uur ontdekten bewoners van een studentenwoning de beknelde kat. Omdat de bewoner van het appartement niet thuis was slaagden ze er niet in het beestje te bevrijden. Uiteindelijk besloten ze 112 te bellen. Brandweer en politie hebben de deur van het appartement geforceerd. Vervolgens konden ze de kat uit de benarde positie bevrijden.

Buren en bewoners hoorden de kat gisterenavond laat en vannacht al miauwen, echter dachten ze aan een krolse kat. De kat is vermoedelijk gewond geraakt toen het zichzelf heeft proberen te bevrijden. Op de vloer in het appartement lag veel bloed, ook had het beest de ontlasting laten lopen. Na de bevrijding door de brandweer bleek de kat een wond bij de buik te hebben. De chauffeur van de dierenambulance heeft de kat naar de dienstdoende dierenarts gebracht voor verdere controle en behandeling. De kat bleek uitgedroogd en de wond moest worden gehecht.

Plaats op de kaart bij benadering:

Gerelateerde artikelen

Back to top button