AlgemeenAssendorpNieuws uit ZwolleVoorpagina

Assendorperstraat krijgt nieuwe verlichting

Eerste stap naar nog aantrekkelijker winkelgebied

Zwolle – Nieuwe verlichting voor de Assendorperstaat, dat was de wens van ondernemers en bewoners voor dit gebied. Een wens die binnenkort in vervulling gaat. Met het aanbrengen van de nieuwe verlichting wordt de Assendorperstraat verder versterkt en verlevendigd.

Tijdens verschillende bijeenkomsten hebben ondernemers, bewoners en de gemeente samen in kaart gebracht hoe de Assendorperstraat klaar kan worden gemaakt voor de toekomst. Gekeken is naar ideeën en oplossingen voor de korte en lange termijn. Naast nieuwe verlichting kwamen ook ander thema’s op tafel, zoals de verbinding met de binnenstad, verleggen of opheffen van buslijnen, het klimaat en het groener maken van de straat. De ideeën zijn samengevat in een Toekomstperspectief Assendorperstraat. Tijdens dit proces hebben de gemeente en de winkeliersvereniging Assendorp samengewerkt. De komende tijd wordt bekeken wanneer welk thema wordt opgepakt.

De Zwolse wijkwinkelcentra en aanloopstraten naar de binnenstad zijn ook een belangrijk thema voor de gemeenteraad. Er is een apart budget beschikbaar gesteld voor maatregelen die op een eenvoudige wijze en op korte termijn bijdragen aan de versterking van de winkelgebieden. Het vernieuwen van de verlichting van de Assendorperstraat is hier een mooi voorbeeld van.

Gerelateerde artikelen

Back to top button