112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brandweer IJsselland 66 keer uitgerukt

Zwolle – De Veiligheidsregio IJsselland kijkt terug op een relatief rustige jaarwisseling zonder grote incidenten. Brandweer IJsselland is vanaf 31 december 0.00 uur tot 1 januari 7.00 uur 66 keer uitgerukt voor incidenten.

De jaarwisseling in IJsselland was voor de brandweer relatief rustig; er waren geen grote incidenten. Opvallend is dat er een stijging zichtbaar is ten opzichte van vorig jaar in het aantal kleinere branden (vreugdevuren) waar de brandweer voor moest uitrukken. In de hele regio was er sprake van een prima sfeer zowel overdag als ‘s nachts. Ook was de samenwerking tussen de hulpdiensten goed. De Veiligheidsregio heeft deze periode geen meldingen ontvangen van agressie of geweld tegen brandweermedewerkers.

Algemeen

In regio IJsselland zien we in algemene zin ook een rustig beeld. Er hebben zich verder geen grote ordeverstoringen voorgedaan en de ME is ook niet ingezet in IJsselland. In regio IJsselland is het carbidschieten erg populair, ook afgelopen dag. IJsselland is aangesloten bij de BOCK campagne (Bewust Oplettende Carbid Knaller) waarbij mensen uitleg krijgen om op een veilige manier carbid te schieten.

Gerelateerde artikelen

Back to top button