112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brandweer escape room: ‘Sta jij binnen 15 minuten veilig buiten?’

Reporter: Chantal Kuipers

Zwolle – Je bent student en gaat voor het eerst op kamers. Waar je dan niet direct aan denkt is de brandveiligheid in jouw nieuwe stulpje. Toch belangrijk! Daarom heeft de Veiligheidsregio IJsselland een escape room ontwikkeld in het model van een studentenkamer. Woensdag, tijdens de MBO Bruisdag, konden de kersverse mbo studenten proberen om binnen 15 minuten uit het huis te vluchten.

Escape room Bruisweken – Foto’s: ©Peter Denekamp

Jan Wittenberg van de Veiligheidsregio IJsselland stond woensdag met de escape room op het Grote Kerkplein in Zwolle: “Eigenlijk is het een escape room en een rookcontainer. We kunnen hem tweezijdig gebruiken. Vandaag hebben we hem ingericht als echt studentenhuis met een keukentje en een kleine huiskamer. En de bierflesjes op de gang ontbreken natuurlijk niet”.

De escape room heeft alles te maken met veiligheid: “Je begint in de keuken. Als je binnenkomt krijg je eerst vlam in de pan en dan moet je een opdracht doen die betrekking heeft op de rookmelder. Lukt het je de opdrachten succesvol uit te voeren dan gaat er een contact van de deur open naar de woonkamer toe en daar zijn weer een aantal opdrachtjes met betrekking tot veiligheid” vertelt Wittenberg. Die opdrachten gaan niet alleen over brandveiligheid. De escape room is ontwikkeld samen met de GHOR IJsselland, de geneeskundige tak van de Veiligheidsregio. “Je kunt dus ook wat opdrachten verwachten met een verbandtrommel en iets met een persoon” vervolgt Wittenberg, “alles gericht op veiligheid.”

Als de studenten in de escape room de opdrachten goed hebben uitgevoerd kunnen ze met de code naar buiten. Het is de bedoeling om dat binnen 15 minuten te doen. Haalbaar? “Ja, iets meer dan 50 % komt er op tijd uit”.

Wil je ook de escape room proberen? Kom dan naar de open dag van de brandweer Zwolle zaterdag 8 september. De Post Zuid aan de Marslanden is open voor publiek. Op het terrein staat de escape room. Deze keer in een speciale variant voor kinderen.

 

Foto’s: Escape room – ©Peter Denekamp
Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button