112 nieuwsNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brandweer zaagde dak open voor schoorsteenbrand Nilantsweg

Foto's: © Peter Denekamp

  • Zwolle – De brandweer van post Zwolle – Noord is vannacht om tien voor half drie uitgerukt voor een schoorsteenbraand aan de Nilantsweg in de wijk Spoolde.

Ter plaatse gekomen bleek de brand te woeden rondom de schoorsteenpijp in het dak van de aanbouw van de woning. De brandweer schaalde op naar middelbrand waardoor de tankautospuit en hoogwerker van post Zwolle – Zuid ter plaats kwamen, evenals de slangenwagen van brandweer Wezep en de watertankwagen van brandweer Hattem.

De brandweer kon het vuur pas onder controle krijgen nadat een fors deel van het platte dak van de woning was opengezaagd met een kettingzaag.

Voor de bewoner is een ambulance ter plaatse gekomen vanwege het inhaleren van rook. Vervoer naar het ziekenhuis bleek niet nodig.


Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.
Back to top button