112 nieuwsAssendorpNieuws uit ZwolleVoorpagina

Brandende heg achter woning in Pierik snel geblust

Zwolle – De brandweer heeft maandagavond een brandende heg geblust achter een woning aan de Wethouder Lansinkstraat in de Pierik. De schade is beperkt gebleven tot de heg.

Buren konden, iets na zeven uur, de vlammen onder controle houden met een tuinslang en emmers water tot de brandweer arriveerde. Vervolgens nam de brandweer de bluswerkzaamheden over en was het vuur snel onder controle.

Niet alleen de Zwolse brandweer rukte uit vanaf beide kazernes, ook de brandweerkorpsen van Hattem en Wezep gingen met spoed naar de overkant van de IJssel. Brandweerwoordvoerder Jan Wittenberg vertelt: “Omdat het bij de melding niet helemaal duidelijk was of het nu ging om een woningbrand of een buitenbrand hebben we geen enkel risico genomen en direct opgeschaald. Toen het eerste blusvoertuig ter plaatse was en duidelijk werd dat het een brandende heg betrof hebben we gelijk weer afgeschaald.”

Plaats op de kaart bij benadering:

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button