112 nieuwsNieuws uit ZwolleRegioStreeknieuwsVoorpagina

Sein brandmeester voor brand hondenfokkerij nabij Bomhofsplas

Zwolle – Aan de Havezatheweg in Hasselt is maandagmiddag een grote brand uitgebroken bij een hondenfokkerij. De zwarte rookwolken waren vanuit Zwolle goed te zien.

De brand woedde in een grote stal bij het bedrijf. In de stal waren honden aanwezig, een aantal honden heeft de brand niet overleefd. De brandweer heeft opgeschaald naar zeer grote brand en zet in op voorkoming van uitbreiding naar de naastgelegen woning. Ook een adviseur gevaarlijke stoffen is opgeroepen.

Voor zover bekend zijn er geen personen gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Om kwart voor vijf maandagmiddag kon het sein brandmeester (brand onder controle) worden gegeven. Verdere uitbreiding van de brand naar de naastgelegen woning heeft de brandweer kunnen voorkomen. De komende uren is de brandweer nog bezig met nablussen.


Foto © Hugo Janssen

Meer bekijken
💬 WhatsApp ons! Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06-22461723 of stuur een mail: rtvfocuszwolle@gmail.com

Door: redactie

RTV Focus Zwolle is een vernieuwend lokaal RTV station in Zwolle dat plaatselijk nieuws, evenementen, kunst, cultuur, weer, sport en lifestyle brengt op radio, internet en via foto- en video verslaglegging.

Lees ook

Back to top button